Mera general Knowlege

All Compiditon Exam

Mera general Knowlege

All Compiditon Exam

www.merainternetgyan.in

Q1. Is House and Establishment Listing Schedule the main schedule in Economic Census?.

  (A) Yes

 (B)No 

 (C)Could be

 (D)None of these

Aanswer :- (A) Yes

 
Q2. The establishment is a unit situated in a single location. Is this statement correct? .

(A) Yes

(B) No 

(C) Could be

(D) None of these

Answer :-(A) Yes

Q3. What is an Agricultural Establishment?.

(A)Production of oil

(B) Production of Goods 

(C) Production of Toys

(D) Production of Household items

Answer :-(B) Production of Goods. 


Q4. How do you define a Household?.

(A)Persons usually living together and taking meals from common kitchen
(B) Persons usually not living together
(C)Person staying alone
(D) None of these

Answer:- (A)Persons usually living together and taking meals from common kitchen

Q5. Is a Foreign national considered as member of a household?.

(A)Yes

(B) No

(C)Could be

(D) None of these

Answer :-(B) No

Q6. Are barracks of military and paramilitary forces people counted as household?.

(A) No

(B) Yes

(C) Could be 

(D) None of these

Answer :-(A) No

Q7. Are Under-trial prisoners in jail included in household survey?.

(A) No

(B) Yes 

(C) Could be

(D) None of these

Answer:-(A) No


Q8. Is Household living in open or road side, pavements counted in household listing of Economic Census?.


(A) No
(B) Yes
(C) Could
(D) None of these 

Answer :-(A) No

Q9. Are Orphanages, Nari Niketans listed under household?.

(A) No

(B) Yes 

(C) Could be 

(D) None of these

Answer :-(A) No

Q10. Census town is an area with population above 5000 persons. Is the statement correct?.

(A) Yes 

(B) No 

(C) Could be 

(D) None of these

Answer:-(A) Yes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *